Ár: Hát sajnos ez sem valami olcsó. Árban bőven felette van a 3T drágábbik végének.
Minőség: Ez igazából nem kérdéses, hiszen az elmúlt 280 évben volt elég idejük kísérletezgetni. Kemény triple milled típusú motyó, előre láthatólag iszonyú tartós lesz, hiszen 6 használat után még gyönyörűen olvasható a szappan tetején levő felirat, mely büszkén hirdeti a termék fensőbbrendűségét.
Illat: A No.89 nevű illatú szappan érkezett hozzám, mely a gyártó szerint "lightly fragranced". Hát a fene tudja, szerintem kimondottan erőteljes illata van, ami nem baj, mert kellemes, régi időket idéző illatanyagok csapják meg az ember cserpákját felbontás után. Kissé fanyar, de kellemes illatú szappan, amiben számomra dominál a szantál. Ha nem akarom túlragozni, akkor olyan kellemes békebeli szappanillata van.
Habosíthatóság netán habképzés?: Ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Az első alkalommal elég volt a nedves pamacsnak ránéznie a szappanra és rögtön egy fél köbméter "nagybuborékos" hab keletkezett. Ez után azonban meg kell dolgozni a használható habért rendesen, ami végül egész kellemes leszen. Na innen jönnek viszont a problémáim. Nálam hamar összeesik, kiszárad a hab, pedig próbáltam borzzal, disznyóval, tálkában és arcon egyaránt, de mindannyiszor kiszáradt az arcomon az adott kör végére. Egy dolgot tudok elképzelni, hogy az itthoni kemény víz nem nagyon kedvez a szappannak. Ennek ellenére ez nekem csalódás.
Hatásosság: Amíg tart a hab, addig működik rendesen, ám mivel a végére minden alkalommal kiszáradt, így az előzőekben részletezett hiányosságok sajnos árnyalják ezt a képet is. Nem tűntek kiemelkedőnek a borotva siklási tulajdonságai borotválkozás közben, ami azért érdekes, mert véletlenül megfogtam a szappant vizes kézzel, és ez után az akaratlan érintés után kezet kellett mossak, mert -és ezt kéretik szó szerint érteni - minden kicsúszott az esetlen kis kacsómból.
Hidratálás: nekem sajnos szárítja a bőrömet, ámbár ez valamiféle pre-shave olajjal kiküszöbölhető.
Csomagolás: itt csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Gyönyörű fa tégely, a fedő és a szappan közt pontosan illeszkedő selyempapír darab, hogy szállítás közben véletlenül se sérüljön a szappan. Az egész tégely ugyanígy becsomagolva és kipárnázva selyempapírral, hogy a tégely ne lötyögjön az amúgy szépen kivitelezett klasszikus design-ú dobozban.
Konklúzió: Nem olcsó mulatság, és jelen pillanatban úgy érzem, hogy nem érte meg az árát. Mindez persze bosszant, mert nem akarom elhinni, hogy ennyire sztárolt termék ne működjön nálam, ezért a technikámban keresem a hibát, ill. próbálom a kemény vízre fogni. Pedig lehet, hogy egyszerűen csak nem szeretjük egymást...