Szerző Téma: Szappan, krém  (Megtekintve 759123 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Szappan, krém
« Válasz #1710 Dátum: 2013. Május 15. - 21:42:22 »
Ezzel találkozott már valaki?

Solo menthol névre hallgat, 280-ért "lőttem" a százas bótban (ahol volt még egy db. Caola féle Derby is, kék és zöld Amigo, meg valami full műanyag kínai DE "borotva" - persze csak a Derby és a bolgár barátja csatlakozott a Solo-hoz). Pár napig nem próbálom ki, megint úton leszek, miegymás, de az is lehet, hogy soha, amennyiben nagyon rossz tapasztalatok vannak vele kapcsolatosan.
Á, francokat, akkor is kipróbálom majd ;D

2013.06.19 - Update Solo menthol témában: ITT
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1711 Dátum: 2013. Május 15. - 21:46:23 »
Tökre színes a tubusa, nem lehet rossz! :crazy: ;D
Sheffield-England

Nem elérhető Miki a mágus

• Törzstag
  • Mr.
« Válasz #1712 Dátum: 2013. Május 15. - 22:12:39 »
Sziasztok!

SicTransit jóvoltából hozzám került egy The Bluebeards Revenge minta, azaz egy krémszappan és egy after. Megígértem, hogy leírom a tapasztalataim, úgyhogy szeretnék eleget tenni most ennek:

A szappan szerintem kellemes illatú és egy kicsit édes ízű  ;D Nem szoktam enni belőlük, pamacsoláskor került egy kis hab az ajkamra. A habbal viszont megszenvedtem, de Isten látja lelkemet, bögréztem is, nem csak arcon próbáltam. Kissé buborékos maradt 3 perc habosítás után is. Előnye, hogy nagyon jól síkosít. Még a lehúzása után is érezhető egy kis zsírosság a bőrön.

Az POST SHAVE BALM elnyerte a tetszésemet. Függetlenül attól, hogy az állaga tényleg olyan mint a hajzselé, nagyon kényelmes kis bevonatot képez a bőrön borotválkozás után. Kissé ragacsosnak tűnhet, de a nedves arcbőrbe masszírozni egy élmény. Az illata... hát, én a kőolaj szagát tudom felfedezni benne, de(!) ha megszárad már nem is érezni.  Én szeretem. Nagy pozitívum, hogy jóformán egy fél borsószemnyi elég belőle az ember arcára. Furcsa volt a gélek után egy ilyen még kocsonyásabb állagú after. -jobb.

SicT-tól kaptam az infót, hogy egy AlexK (remélem jól írtam) nevű felhasználó volt a tulajdonosa eredetileg a mintáknak, ő bocsátotta kipróbálásra. Ezúton köszönöm!  :sör:

Kerüld a részeg embert, hogy téged se molesztáljanak hasonló állapotban. (Rejtő)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1713 Dátum: 2013. Május 21. - 12:38:47 »
Barbiere di figaro t ismeri valaki?
Érdekes, hogy holland honlapja van.  Nem sok mindent találtam róla hol és ki gyártja. HOnlap saját márkája lenne?
http://www.barbieredifigaro.nl/index.php/en/
Tetszik a játékautós feeling.

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Szász László

• Törzstag
« Válasz #1714 Dátum: 2013. Május 22. - 09:53:18 »
Sziasztok!

Egy ideje fontolgatom, hogy írok kicsit a Benke Erika-féle borotvaszappanokról. Fájó szívvel, mert nem ilyet akartam.

Kezdjük a pozitívumokkal: gyorsan megérkezik, úgy küldve, ahogy kérjük.
Normális papírdobozban. A sima, fehér színű illata semmi különleges, szerintem rendben van. Habot is könnyen, hamar lehet belőle csinálni. Ritka, vizes lesz, ha pedig többet dolgozunk vele, sűrűsödik.

Viszont amolyan bűvészhabja van, hogy egy szempillantás alatt el is tünteti magát. Ez még talán nem is lenne baj, a borotva így is csúszik. Viszont közel nem lesz olyan a végeredmény (ami már borotválkozás alatt is érezhető), mint mondjuk valamely olcsó borotvakrémmel.

Van ezen kívül a zöld színű, kecsketejjel. Sejtésem szerint emiatt, lemosás után nem marad épp kellemes szaga a bőrnek.

Ezek ellenére nem a drága kategória, de nincs is épp ingyen.
Hogy pozitív gondolattal zárjam, mégiscsak természetes anyagokból készül, "csak" a lúg, ami problémás. Egyéb szappanjai valószínűleg rendben vannak, ahol nincsenek olyan igények, mint egy borotválkozáshoz szántnál.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1715 Dátum: 2013. Május 22. - 10:18:30 »
A lúgot is elő lehet állítani természetes módon, az, hogy ebbe ipari kerül, az a tisztítás miatt van. Jól is nézne ki mondjuk a hamulúgtól szürke szappan. Ráadásul, még az üzemszerűen előállított is a só vizes elektrolízisével történik, tehát no para.

Nem elérhető daróc

• Törzstag
  • ARKO-t tartósan használó, tapasztalttal bíró
« Válasz #1716 Dátum: 2013. Május 23. - 17:51:46 »
A lúgtól önmagában nem kell betojni
Minden szappan lúggal készül
Idézet
A szappan úgy készül, hogy a lúg kémiai reakció során az olaj zsírsavaihoz kötődik, ezáltal megváltoztatja az olaj összetételét
A végeredmény ne legyen túl lúgos
A semleges pH értékű szappan babapopsinak való
Idézet
Egy természetes szappan ph-ja átlagosan 9-10, a készítés módjától és az érleléstől függően a ph 8-11 között változhat, de ez a normális.
A gyengén lúgos még nem tesz semmi rosszat
...Bár a munkádon más keres - dolgozni csak pontosan, szépen,
 ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

• Törzstag
« Válasz #1717 Dátum: 2013. Május 23. - 20:03:41 »
Igen, itt magára a lúgra próbáltam célozni, nem pedig arra, miként állították elő. Bizonyára teljesen ártalmatlannak nem tekinthetjük, de hát nem is mondtam, hogy rettegjünk tőle.
Persze aztán ki tudja, lehet, mégiscsak van neki jótékony hatása, mint jó pár "veszélyes" anyagról (újra) kiderült.

Ami még eszembe jutott, hogy ez is (mint eddig minden szappan, amivel találkoztam), csak minimálisan hagy nyomot a borotván.

Viszont, az elhasználása után újra tudom értékelni a jó kis Traper krémeket :boldog:

Ja igen, a zöld színű, kecsketejesben kb. fél tucat használat van, ha valaki kéri, posta fejében nekiadom.

Nem elérhető daróc

• Törzstag
  • ARKO-t tartósan használó, tapasztalttal bíró
« Válasz #1718 Dátum: 2013. Május 27. - 05:33:59 »
Idézet
Igen, itt magára a lúgra próbáltam célozni, nem pedig arra, miként állították elő. Bizonyára teljesen ártalmatlannak nem tekinthetjük, de hát nem is mondtam, hogy rettegjünk tőle.
Pontosan arról van szó hogy teljesen ártalmatlan.mert a gyártás során semleges lesz
Ne görcsölj már az alapanyagon a végtermékben már nem az van
Az emberi bőr ph-ja semleges, némely területen kissé savas, de a szappan nem árt, mert a bőr nagyon jól tűri az akár 10-10,5-es ph-t is.
Olvassál kicsit róla itt:
 és ne foglalkozz a lúggal az átalakul:http://bellenaturell.blogspot.hu/2012/11/egy-kis-tortenelem.html
Idézet
A szappan alkáli só, tehát lúgos kémhatású.
Egy természetes szappan ph-ja átlagosan 9-10, a készítés módjától és az érleléstől függően a ph 8-11 között változhat, de ez a normális. Az emberi bőr ph-ja semleges, némely területen kissé savas, de a szappan nem árt, mert a bőr nagyon jól tűri az akár 10-10,5-es ph-t is.
...Bár a munkádon más keres - dolgozni csak pontosan, szépen,
 ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

• Törzstag
« Válasz #1719 Dátum: 2013. Május 27. - 09:51:46 »
Érdekes olvasmány, köszi!

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1720 Dátum: 2013. Május 31. - 13:50:04 »
Srácok, van erre igény? Postával együtt £30, közös beszerzésre gondoltam.
http://connaughtshaving.com/cella1kg.html

HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #1721 Dátum: 2013. Május 31. - 13:54:02 »
Egy kilós!

Akkor kitart egy darabig!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1722 Dátum: 2013. Május 31. - 14:01:51 »
Gondoltam szétdobjuk 10 felé  ;D

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1723 Dátum: 2013. Május 31. - 14:31:08 »
Hát akkor nem erőltetem,  :thanks:

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1724 Dátum: 2013. Május 31. - 15:29:25 »
Az eddig általam próbált mandulás szappanok közül a leggyengébb (ami megvót nekem, és jobb, mint a Cella: Vitos, Trumper, Boellis, Roxi).

A múltkor valami olyasmit mondtál, hogy a Cella illata, működése hasonlít a Boellishez.  :crazy:

Ha csak picit hasonlít, akkor már jó lehet az a Cella.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici