Jó alternatívája a rákkeltő alumíniumos izzadásgátlóknak.
Egyelőre erre nincs bizonyíték, ezért SZVSZ úgy érdemes kezelni, mint minden, bizonyítatlan "X rákkeltő" állítást.
Lehet, hogy nincs, de nem zörög a haraszt..., és nem akarok én lenni az egyik bizonyíték.
Nem csoda, hogy betiltják, mint az aszkorbinsavat, a szalicilt...
Ez nekem újdonság, aszkorbinsavat nemrég is csomó helyen láttam, pl bioboltokban, patikában is biztosan adnak. Nem értem miért tiltanák be, vizelettel kiválasztódik, teljesen ártalmatlan cucc. Biztos vagy benne?
A szalicilnek tudtommal a nagyüzemi alkalmazását tiltotta be az EU. Otthon használhatod, bár tényleg nem olyan hajdeártalmatlan anyag.
Vagy tizenöt éve használok aszkorbinsavat, úgy két év óta csak némely gyógyszertárban tudom beszerezni. Ezekben is közlik, hogy nem volna szabad, de gondolom a két szép szememért, meg némi bevétel kedvéért adnak.
Három hónappal ezelőtt az aréna pláza gyógyszertárában próbáltam venni szódabikarbónát, nem kaptam: "tiltott szer". Bementem a hipermarketbe, ott kaptam. Egyelőre.
Bio boltokban is lehet kapni ezt is, azt is, de nem az a minőség. Kipróbáltam. és inkább használom a gyógyszertárit, ha lehet.
Szalicilhoz is csak gyógyszertárban jutottam hozzá, és csak a lecsó tetejére tettem egy késhegynyit. Tudom, hogy glicerinnel elegyítve veszélyes lehet, és az aszkorbinsav nagy mennyiségben károsítja a májat, a vesét, de akkor mindent betilthatnak. A vízbe is bele lehet fulladni, ha az ember nem vigyáz.
Még valami. Filmtablettában, vehetsz több mázsa aszkorbinsavat, ha akarsz. Akkor már nem káros? Persze háromszor annyiba kerül, és egy csomó ki tudja miféle anyagot is megeszel vele. Gyanítom, ez is csak a pénzről szól, mint annyi minden.