A másik topikban emlegetett Gillette Goal (Made by Gillette India) pengét sikerült az elmúlt napokban többszöri tesztelésnek alávetni, íme az eredmények.
Ami mindhárom tesztnél azonos volt: előkészítés: meleg víz; pamacs: Dob utcai sörte; habosítás arcon; módszer: WTG+XTG+ATG
1.
Borotva: Gillette Old Type (klón, de korabeli)
Krém:Balea
Eredmény: 6/10
Leszedte ugyan a szőrt mindenhonnan, de kissé életlennek tűnt, lehetett érezni az ellenállást, és jó néhány helyen kipattogtam, a végére pedig már kifejezetten égett a bőröm.
2.
Borotva: Gillette Tech B1
Krém: Dalain Sensitive
Eredmény: 8/10
Elfogadható eredmény, irritáció nélkül, csak nyakon, ahol vékonyabb a bőr, és nagyon összevissza nő a borosta, lett 1-2 pontvérzés.
3.
Borotva: Gillette Tech B1
Krém: Barbon és Palmolive közötti hezitálás után végül az Arko szappant választottam
Eredmény: 9,5/10
BBS, irritáció semmi, még a feleségem szerint is rendkívül puha és sima lett a bőröm (márpedig ő a 10hónapos picuron naponta érzi, milyen S egy BB), csak az eldugottabb sarkokban megbújó néhány sörtemaradék miatt nem adtam 10-t.
Összegzés: nem egy kimagaslóan éles penge, de benne van a használható kategóriában. Éltartósság még kérdéses, 2.-3. alkalom között én nem éreztem különbséget.